Burn-out / anonieme getuigenis

Burn-out / anonieme getuigenis

“Iets meer dan een jaar geleden stortte ik in. Ik kwam thuis na een lange werkdag en het ging niet meer. Ik was op, doodop. Ik kon alleen nog wenen en slapen en opnieuw wenen en slapen.

Ik ging naar de huisarts en hij schreef me rust voor. Ik moest slapen en dingen doen die ik graag deed. Makkelijker gezegd dan gedaan, want het leven bleef maar doorgaan en wat deed ik eigenlijk nog graag?

Ik lichtte het werk in en na een gesprek met de preventie-adviseur viel de beslissing dat ik een beroep kon doen op een burn-outcoach. Wat ben ik nu blij dat ik dat traject heb mogen meemaken! Hoewel ik met een klein hartje naar het intakegesprek ging, merkte ik al heel snel dat ik mij bij Lieve echt op mijn gemak voelde. Ik kon in alle openheid vertellen. Dankzij haar geweldige vragentechniek leerde ik beter naar mezelf kijken en slaagde ik erin om met kleine pasjes vooruit te gaan. Het duurde een tijdje vooraleer ik begreep waarom ik was ingestort en hoe het kwam dat ik de signalen die er eigenlijk wel heel duidelijk waren gewoon genegeerd heb. We hebben veel gepraat en ik heb mezelf beter leren kennen. Ik weet nu ook wat ik wel wil en vooral wat ik niet meer wil. Sommige gesprekken waren zwaar, maar zelfs in moeilijke dagen slaagde Lieve erin om mij toch te doen lachen, al was het met mezelf.

Ik ben uiteindelijk zes maanden thuis gebleven en ben dan halftijds terug aan de slag gegaan. Mijn re-integratie op de werkvloer is vrij vlot verlopen, mede door het feit dat ik onder een andere leidinggevende terechtkwam en geleerd had om eerlijk en open te praten over mezelf.

Ondertussen zijn we meer dan een jaar verder en heb ik ervoor gekozen om mijn toenmalige werkgever te verlaten om zelfstandige te worden. Dat is een grote stap die ik vroeger nooit zomaar gezet zou hebben. Ik voel mij veel sterker in mijn schoenen staan en weet nu waar mijn grenzen liggen. Het zal voor mij altijd wel oppassen zijn om niet over die grens te gaan, maar ik herken de signalen en dat is voor mij op dit moment het belangrijkste.” – Anoniem

 

Last modified: July 1, 2024