Your mental health as a leader

Your mental health as a leader

Meer en meer vinden bedrijfsleiders geen rust meer in hun taak als leider. Golf, wijn of zeilen doen niet meer wat ze vroeger deden. Ze zorgen misschien wel voor tijdelijke ontspanning of afleiding maar op het werk wordt dit effect minder voelbaar. De druk neemt alsmaar toe en niet alleen klanten hebben hogere eisen, ook medewerkers vragen een andere benadering dan vroeger. Employee centricity is niet langer een modewoord maar een standaard. Managers, bedrijfsleiders en mensen in het algemeen, zijn op zoek naar manieren om aandachtig aanwezig te blijven en met meer rust en ontspanning hun werk te doen en aanwezig te zijn zodat ze beter en juister beslissingen kunnen nemen. Daarom besliste Aspiria om een traject uit te werken voor leidinggevenden.

Wat is het?
Dit traject heeft als doel je intrinsieke kracht en wijsheid als leider te verstevigen en te vergroten zodat je meer wendbaar, in evenwicht en daadkrachtig bent (agile, balanced and driven) om de dagdagelijkse uitdagingen van het leven en/of het werk te dragen. Bovendien zal het je helpen om beslissingen meer doordacht en doorleefd te maken. Dit wil niet per se zeggen trager maar wel bewuster. Er wordt een duurzaam veranderingsproces op gang gebracht dat je je voor de rest van je leven zal herinneren en je zal bepalen. We willen vanuit een hoge betrokkenheid helpen om je eigen kracht te vinden en meer vanuit moed, bewustzijn, authenticiteit, innerlijke wijsheid en kwetsbaarheid je rol op te nemen.

Voor wie?
Iedereen in een leiderschapsfunctie
die zichzelf in vraag wil stellen en via een persoonlijke reis zichzelf beter wil leren kennen om op een meer wendbare, evenwichtige en daadkrachtige manier andere mensen te begeleiden, aan te sturen en te leiden. Daarnaast is het traject ook uitermate geschikt voor iedereen die nood heeft aan persoonlijke ontwikkeling of een andere weg wil inslaan.

Alvorens in te schrijven worden tijdens een persoonlijk gesprek de wederzijdse verwachtingen afgestemd.

Hoe?
We gebruiken binnen dit traject verschillende invalshoeken zodat het maximum aan potentieel kan aangeboord worden.

 • Psycho-emotioneel: met oefeningen, concepten en experimenten vanuit de Gestaltvisie, NLP, contextuele- en systeemtheorie. (Perls, Nagy en Hellinger)
 • Awareness
 • Emotionele intelligentie
 • Lichaamswerk zoals yoga, meditatie, bio-energetica en mindfulness
 • Cognitieve modellen zoals Lencioni, Johari, Ofman, Jung, ea

Modules
Het traject bestaat uit 4 verschillende modules. Elke module bestaat uit een aantal dagen (blokken) . Je schrijft je in per module of voor het hele traject. Je bent niet verplicht om het hele traject te volgen. Maar het is wel de bedoeling dat je module per module afwerkt. Je kan bijvoorbeeld niet starten in module 3 tenzij je de voorafgaande modules al gevolgd hebt. De data vind je een beetje verder.

Locaties
Het traject vindt plaats op mooie, rustgevende maar luxueuze locatie(s).

Begeleiding
Het traject wordt begeleid door trainers, facilitatoren en coaches met meer dan 15 jaar ervaring in het begeleiden van bedrijfsleiders en groepen. Het is een mooie mix van vrouw en man, zachtheid en kracht, ratio en emotionaliteit, denkers en doeners zodat je een grote diversiteit van aanpak en visie krijgt aangeboden. Kwaliteit en ervaring staan altijd voorop.

Gino Peremans is founder en managing partner bij Aspiria. Hij heeft bijna twintig jaar ervaring in het werken met groepen binnen organisaties en is gespecialiseerd in organisatieontwikkeling. Hij werkte ondermeer voor o.a. Umicore, Tobania, BAC, INSEAD, Vlerick, UZ Brussel, Zespri en Barco. Hij heeft een integere en persoonlijke aanpak maar laat door zijn kennis en kunde een onuitwisbare indruk na die deelnemers nog lang voelen.

Yogalerares Sangeeta (Sigrid) is een ervaren en gecertifieerd Kundalini Yoga leraar en psycholoog. Ze runt haar eigen yogastudio met groeps- en privé-lessen, geeft yogische psychotherapie en groepstherapie en verzorgt daarnaast workshops en retreats. Ze werkt ook als business yoga consultant voor diverse Belgische bedrijven. Sigrid werkte meer dan 20 jaar in de businesswereld als consultant en manager voor o.a. Microsoft, Sony, Bayer, Deutsche Bank, DHL, Toyota, Philips en Telenet. Doorwinterd in de zakenwereld is haar stijl direct en no-nonsense, haar aanpak niet-oordelend, vol humor en transformerend.

Inschrijven of vragen?
Om je in te schrijven of vragen te stellen, stuur je een mail naar info@aspiria.be
We beantwoorden zo snel mogelijk je mail.

Programma 

 1. Wie ben ik?

In deze module ga je op zoek naar je ware zelf, wie je in essentie was toen je werd geboren. Je wezen is wellicht ondergesneeuwd onder een heleboel mechanismen die jou op dit moment al dan niet in de weg staan. We besteden veel aandacht aan het ‘aandachtig aanwezig zijn’ (awareness) zodat je een verhoogd bewustzijn krijgt. Hoe hoger je bewustzijn, hoe makkelijker om jezelf bij te sturen wanneer het nodig is.

In deze module leer je

 • Je bewuste en onbewuste overtuigingen.
 • Je defensie- en copingmechanismen.
 • Je waarden en normen.
 • Je persoonlijkheidsstructuur.
 • Jezelf gronden en aarden.
 • Je gewaarzijn gezond inzetten.

Deze module bestaat uit drie blokken van 2 dagen.
Kostprijs module: 2100 €
Accommodatie en eten: 780 €

Data:
Nog te bepalen

 1. Wat voel ik?

In deze module richten we ons specifiek op emoties. Wat zijn ze? Hoe leiden ze jou? Hoe benoem je ze? Hoe druk je ze uit? Hoe vrij kan je je bewegen in het uiten van emoties? Door afstand te nemen van onze emoties beheren we ze beter maar kunnen we ze ook tegelijkertijd ook beter inzetten in ons werk.

In deze module leer je

 • Wat emoties zijn en hoe ze werken.
 • Je emoties uiten en benoemen.
 • Emoties herkennen bij anderen.
 • Je emoties onder controle houden en tegelijkertijd ze inzetten, zonder angst, ego of twijfel.
 • Je emoties uiten naar anderen toe.

Deze module bestaat uit twee blokken van 2 dagen.
Kostprijs module: 1400 €
Accommodatie en eten: 520 €

Data:
Nog te bepalen

 1. Wat helpt mij?

In deze module gaan we aan de slag met technieken die ons bewustzijn verhogen en tegelijkertijd onze hartslag verlagen. We geloven dat deze technieken en wijsheden noodzakelijk zijn om rustig en ontspannen in het leiderschap te staan. Ze zorgen ervoor dat we ten allen tijde kunnen terugvallen op innerlijke kracht en evenwicht. Deze module gaat ook over: wat kan ik? Waar ligt mijn grens? Waar ben ik mijn vijand? Hoe kan ik groeien zonder iets te forceren, maar vanuit een helder bewustzijn?

In deze module leer je

 • Hoe je door middel van yoga, ademhalingsoefeningen, meditatie en ontspanningstechnieken hoe je beter kan afstemmen op jezelf, bewuster wordt en meer harmonie ervaart in je werk en leven. Je doorvoelt emoties beter (zie module 2) en hebt minder neigen ze te compenseren of weg te drukken.

Deze module bestaat uit twee blokken van 2 dagen.
Kostprijs module: 1400 €
Accommodatie en eten: 780 €

Data:
Nog te bepalen

 1. Wie ben ik in groep?

In deze module richten we ons op de vertaalslag van het geleerde naar daadwerkelijk onze zen bewaren als leider, in onze functie en in contact met anderen. We geloven dat we geen individu zijn op zich maar dag in dag uit ons moeten leren handhaven in een context. Het is net deze context die ons uit balans brengt of kan inspireren. We leren hoe we bewust leiderschap kunnen toepassen in ons leven, ons werk, onze privé en in de maatschappij. We exploreren hoe we ons leven vorm kunnen geven zoals wij het willen en in die keuzes in evenwicht te blijven.

In deze module leer je

 • Jezelf manifesteren in een groep, vanuit het hart.
 • Verbinden met anderen vanuit liefde en mededogen.
 • Alles over afstand en nabijheid.
 • Kiezen en keuzes maken.
 • Je persoonlijk leiderschap inzetten.
 • Vanuit evenwicht te bewegen in en voor een groep.

Deze module bestaat uit eén blok van 3 dagen en 1 blok van 2 dagen.
Kostprijs module: 1750 €
Accommodatie en eten: 780 €

Data:
Nog te bepalen

Aarzel niet en schrijf je nu in via info@aspiria.be.